Sassandra

Kouri, Mali, 2 – 3 maart 1997
Bobo-Dialasso, Burkina Fasso 3 – 6 maart 1997
de trein, 6 – 7 maart 1997
Abidjan, Côte d’Ivoire,  7 – 9 maart 1997
Sassandra, Côte d’Ivoire, 9 – 14 maart 1997

Tips
Twee tips in Sassandra. De Ivoorkust liet zich daar van zijn beste kant zien.

Aan het strand, op Plage le Bivouac, bevindt zich Chez Ralph. Met een vriendin, een paar personeelsleden, honden, katten en kippen heeft de Duitser Ralph een primitief maar leuk hotelletje. Geen elektriciteit, geen stromend water, geen telefoon. Wat primitieve hutten, wat betere huisjes. Er is plek voor je tent of auto.
Maar het bier is er koud en ‘s middags meldt zich de krokodil, als hij voedsel ontwaart.


de krokodil chez Ralph

In het oerwoud, op wat eilandjes in de Sassandra heeft de Italiaan Luca zijn droom tot leven gebracht, Parc Privé de Gaoulou. Op één van de eilandjes heeft hij zijn hotelletje. Net zo primitief als dat van Ralph. Alleen het eten is bij Luca beter. Tot en met echte espresso na. . Luca probeert enige jong chimpansees langzaam te laten wennen aan het oerwoud. Voor de rest zijn er veel apen. Luca leidt je graag rond en er zijn tochten op de rivier mogelijk. Onder andere naar nijlpaarden.


het oerwoud bij Luca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.