Jersey

Dag 9 – 11 Jersey – Saint-Malo

Jersey, 9 juni

Jersey is een toeristeneiland. Maar het is gelukkig nog voorseizoen, dus niet al te druk. Vandaag, de 9e, komt Herman en daardoor wordt het een beetje een andere reis. Herman komt pas na het diner, dus ervoor, overdag verken ik de stad . Wat is waar en wat zijn de leuke plekjes, kroegen en restaurants.
Nadat Herm gearriveerd is gaan we de stad in. Bij St. Helier, het hoofdstadje van Jersey, is dat een groot woord, maar er is genoeg te doen. 
Hier en daar wat biertjes drinken, en zodoende komen we terecht in een karaoke bar. Zingen in kroegen is een oud Engels genoegen, dus ze staan in de rij. Soms gaat het en soms helemaal niet.
Ter ere van mijn bijna verjaardag probeert een kleine dronken vrouw mij te versieren door me een biertje aan te bieden. Gelukkig zat mijn glas nog halfvol.

Jersey, 10 juni

Op mijn verjaardag gaan we fietsen. Het eiland rond, nou, ja, halfrond. Herman heeft een e-bike gehuurd en op mijnn fiets kan ik mijn motor ook aan (en uit) zetten. Herman is eindelijk weer fit, maar mist wat trainingsuren. Jersey is heuvelachtig, met steile stukken. Zo’n e-bike is dan handig om niet te diep te gaan. Het is een heel aangename rit. Op deze dag meer gezien als in een week tussen de heggen in Engeland. Maar eerlijk gezegd, het mooie weer speelt ook mee.
Aan het strand eten we ‘s middags fish and chips, met wat biertjes. Ook heel aangenaam.
‘s Avonds nog een prachtig diner in de stad, met goede wijn en wat calvados na. 


Vuurtoren


uitzicht over de rotskust

Jersey – Saint-Malo 11 juni

De veerboot van Condor naar Saint-Malo vertrekt vroeg in de ochtend. Ik ontbijt op het schip. Ik kom er twee Nederlanders die dezelfde fietstocht afleggen, uit hetzelfde boekje, als ik. Misschien komen we elkaar nog tegen.

Saint-Malo is een prachtige stad. Het hotel ligt binnen de stadsmuren, dichtbij de muur langs het strand. Drie trappen op, met al mijn bagage is wel wat, maar het hotelletje is aangenaam. Ik heb door de stad gezworven.


Eb


Vloed

Kilometers

DagRoutekm'stotaalpendix
1Amsterdam - Scheveningen66,6066,6040
2Scheveningen - Harwich33,0099,600
3Harwich - Maldon73,56173,4615
4Maldon - Gravesend68,20241,6615
5Gravesend - Buxted80,56322,2240
6Buxted - Lancing53,37375,5910
7Lancing - Portsmouth76,07451,6620
8Portsmouth - Jersey10461,665
10Jersey (rondje)50,44512,1040
11Jersey - Saint-Malo10522,105

Route

Je kan me volgen op de dagen dat ik fiets.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.