Ik ben Charlie

Twaalf mensen vonden de dood. Tien journalisten en cartoonisten van Charlie Hebdo en twee politiemensen. Een aanval op de persvrijheid, op de creativiteit en op de beschaving. Op alle mensen die zelf willen denken.

Deze terroristen, net als hun medestanders in Al Qaida en ISIS, zijn vertegenwoordigers van een verdorde cultuur die het helemaal kwijt is. Die al verloren heeft. Een cultuur die niks meer voortbrengt, niet innoveert en niet meer creatief is. Die in een doodlopende steeg is beland.

Achterhoedegevechten zijn gevaarlijk. De tegenstander heeft niks te verliezen en gaat van extreem naar nog extremer.

Ooit was de Arabische en islamitische cultuur de meest creatieve, de meest innovatieve van de wereld. Maar dat is helemaal weg. Is er dan geen hoop voor ze, geen uitweg? Natuurlijk wel. Wat ze nodig hebben is een dosis Charlie. Niet een, niet twee, maar heel veel Charlie.

Afbeeldingen zijn van de Charlie Hebdo site

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>