A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ethiopië – Naar Konso

Op 30 oktober 2014 vertrokken we in de ochtend vanaf Schiphol, via Istanbul, naar Addis Ababa. We werden uitgezwaaid natuurlijk, koffie en koek met de vrouwen en daarna een biertje aan de bar. Zo’n start is belangrijk want vliegen is al erg genoeg. Na een doodnormale reis kwamen we midden in de nacht op Addis Ababa aan. Voor het visum in de rij en daarna ook weer  voor de douane. Zo gaat dat. Daarna naar buiten, de chauffeur van het hotel stond al op ons te wachten. Een korte rit en we kwamen bij het hotel aan. Hotel Lobelia. Het was goed bij hotel Lobelia.

Een korte nacht, een prima en gezellig ontbijt en daarna op zoek naar geld. Dat gaat zonder problemen, als je je bankpas goed hebt ingesteld. De automaten in Addis Ababa spugen de Birr’s uit in briefjes van 100. Stapels briefjes van 100 Birr en ieder briefje is 4 euro waard. En aangezien we naar het zuiden gaan, een geldautomatenloze regio, hebben we flink wat nodig.

De chauffeur bracht ons weer terug naar het vliegveld, het nationale vliegveld deze keer. Het was druk en iedere rij was erg lang. Er was amper tijd om onze traditionele dronk uit te brengen. De vlucht naar Arba Minch werd professioneel uitgevoerd. Ethiopean Airlines heeft haar zaakjes voor elkaar.

Op het vliegveld werden we door Haile, de verhuurder, en Hedi, onze chauffeur voor de komende 5 dagen, opgewacht. Een stapeltje dollars voor Haile en weg konden we. Naar Konso, onze eerste stop.

De route

Het eerste stuk gaat langs Lake Chamo, een van de Rift Valley meren. Maar wel op 1100 meter hoogte. Niet echt hoog voor Ethiopië.

Lake Chamo

Er was veel verkeer op de weg. Koeien voornamelijk, heel veel koeien. Ethiopië is een koeienland. Soms loopt er een hele familie met de koeien, soms alleen wat jongetjes. Maar ze lopen altijd midden op de weg en dat betekent, remmen, de auto er door worstelen en dan weer gas. Tot de volgende groep koeien.

Koeien op de weg

Nog meer koeien

In Konso kwamen we terecht in een hotelletje in het centrum. Niet echt goed. Het bleek een idee te zijn van onze chauffeur want net buiten het stadje was een heuse lodge. Ons hotel had een bar, waar het halve stadje leek te komen. Een omheind gebied aan de andere kant van de rotonde. Een wat vaag terrein met tafels en stoelen.  Flesjes bier bleek de enige specialiteit te zijn. Goed koud. De bar was ook een restaurant, wat voor ons neer kwam op een omelet. Het bier was beter.

Geef een reactie

Je kan deze HTML-tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>