Mein Koran

Volgens Wilders is de Koran net zo erg als Mein Kampf.
Maar over wat nou het meest op Mein Kampf lijkt, de koran of het partijprogramma van de PVV, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik denk dat deze discussie niet zo zinvol is. Het grote gevaar van de nazi’s was niet het boek, maar het feit dat het een agressieve, gewelddadige en anti-democratische partij was die zich meester maakte van een groot en dynamisch land, met een vooruitstrevende economie, leidende wetenschap en een ontwikkelde militaire cultuur. Met andere woorden, Duitsland was een wereldmacht. Er is geen islamitisch land op dit moment die ook maar in de schaduw van het vooroorlogse Duitsland kan staan. De gevaarlijkste islamitische landen, als je ze zo al kan noemen, zijn economisch zeer zwak, statisch en stellen militair niet veel voor.
En de moslims in West-Europa dan? Het overgrote deel zijn brave burgers die ‘s ochtends met hun pakje brood naar het werk gaan. Natuurlijk is het zo dat een groot deel van de islamitische wereld zich nog in de middeleeuwen bevindt, ook in Nederland, met alle kwalijke kanten van dien. Dat uit zich in vrouwenonderdrukking, intolerantie en dergelijke.
En de PVV dan, dat is dan toch wel een fascistische partij. Welnee, PVV-ers marcheren niet, ze dragen geen uniform en gooien niet met stenen. Ze hebben wel een grote bek, dat wel. En ze hebben één opvatting die ook uit de middeleeuwen lijkt te komen: de ontkenning van het individu bij de moslims. De protestants kapitalistische en later ook humanistische revolutie gaat juist om de strijd van het individu tegen de collectiviteit. Je bepaalt zelf wat je denkt, wat je doet en wat je gelooft. Voor Wilders en de zijnen lijkt dat niet te mogen gelden voor moslims.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *