USA 1987 deel 6 – Seattle – Government Camp

In Seattle leuke mensen ontmoet tijdens een stap-avondje op het Pioneer plein. Jammer genoeg geen goed motel. De stad was leuk. Pike Place Market. Spacetower. Boeing Aviation Museum. Daarna door naar de eilanden.

31 mei 1987. Seattle – Coupeville

1 juni 1987. Coupeville – Ocean Shores

Met de pont door naar het Olympic […]

USA 1987 deel 5 – Monument Valley – Seattle

Na twee dagen Monument Valley verder gereden naar Colorado, het Mesa Verde Nationale Park.

19 mei 1987. Monument Valley – Mesa Verde N.P.

De dag erna met het stoomtreintje van Durango naar Silverton.

De bergen in

In Silverton

Het hoogtepunt in het Mesa Verde nationale park is een oud pre-historisch indianenplaatsje. […]

USA 1987 deel 4 – Grand Canyon – Monument Valley

Het hoogtepunt van deze dag was een bezoek aan het Hopi Reservaat op First Mesa. Dit reservaat ligt middenin het Navajo reservaat en alhoewel het om twee Indianenvolken gaat zijn het niet de beste vrienden. Integendeel. De Hopi wonen bovenop de tafelbergen, daarheen gevlucht voor de strijdlustige Navajo. Net als veel andere Indianenvolken zijn de […]

USA 1987 deel 3 – Yosemite – Grand Canyon

Na drie dag Yosemite is het weer tijd om verder te gaan. Over de Tioga pas naar Lee Vining en vervolgens door de Owens Valley naar Death Valley. Even Las Vegas bekeken maar ik had gok-Amerika al voldoende leren kennen in South Lake Tahoe. Ergens bij Lake Mead in de auto geslapen.

8 mei […]

USA 1987 deel 2 – San Francisco – Yosemite N.P.

Ik had het niet echt naar mijn zin in de YMCA. Wat nu? Eerst ontbijten natuurlijk, bij M&M’s, Mission and Freemont. Ik moest nog wat campingspullen aanschaffen, dat deed ik bij G&M Sales, Market Street. Larry verkocht me een goede slaapzak, een enorme koelbox, een brander en een paar goede wandelschoenen.

Vervolgens over de Golden […]

USA 1987 deel 1 – naar San Francisco

De basis voor mijn reislustigheid werd gelegd tijdens mijn jeugd, tijdens de vakanties met mijn ouders. Natuurlijk moet het ook diep in mijn genen zitten. Toch is er een periode geweest in mijn volwassen leven dat ik niet gereisd heb. Van mijn 18e tot mijn 33e. Vijftien jaar droog. Vijftien jaar afgeleid.

Mijn reis […]