Ik ben Charlie

Twaalf mensen vonden de dood. Tien journalisten en cartoonisten van Charlie Hebdo en twee politiemensen. Een aanval op de persvrijheid, op de creativiteit en op de beschaving. Op alle mensen die zelf willen denken.

Deze terroristen, net als hun medestanders in Al Qaida en ISIS, zijn vertegenwoordigers van een verdorde cultuur die het helemaal […]

WordPress en Facebook

Ik heb een WordPress blog waar ik soms wat opschrijf, niet zo vaak eigenlijk. En ik heb Facebook waar ik ook niet zoveel mee doe. Dat past goed bij elkaar, dacht ik. Dus probeer ik ze nu te linken…… (BOEM?)

Afrikareis, eerste deel

Vandaag heb ik het eerste deel de verhalen en foto’s van mijn Afrikareis uit 1996 en 1997 gepubliceerd. Uiteindelijk moeten al mijn reizen en al mijn verhalen ook weer in deze blog verschijnen, maar het is een hoop werk.

KML routes

Zowel voor mijn verhalen over mijn Afrika reis als voor de verslagjes van mijn fietsreis gebruik ik Google Maps. De Afrika route heb ik gemaakt in Google Maps zelf en de dagelijkse routes van mijn fietstocht werden opgenomen met Cyclemeter, een app op mijn iPhone. In beide gevallen heb ik de KML-files opgeslagen, daarin staat […]

Twitter

Twitter blijkt maar het geheugen van een week te hebben. Dat is nog korter dan dat van mij. Dus ga ik maar weer terug naar deze blog

Twittert

Ook ik ben eindelijk overstag. Mijn eigen twitter. Echter, een kraai kra-kraat liever, maar daar is nog geen oplossing voor. Kijk dus maar naar rechts, in het hoekje daar. De kraaij twittert.

Abonneren

Abonneren is een moeilijk woord. Eén bee maar wel twee ennen (drie als je ook de laatste meetelt). Dus als je moeilijk wilt doen klik dan op één van de iconen rechtsboven.

Herstart

Het heeft even geduurd voordat deze blog op een goede plek gehost wordt. Een plek met ruimte en performance. Ik ben er weer.

Uitweiden of twitteren

Vandaag las ik in de krant dat jongeren massaal afscheid nemen van het bloggen omdat ze problemen hebben met de lengte van de blog-artikelen. Twitteren is gemakkelijker omdat het lekker kort is. Geen gedachtes meer opschrijven maar alleen nog maar een kreetje slaken.

Voor mijn werk moet ik ook een blog bijhouden en daar trapte […]

Adrie Kraaij is here again

Dit is mijn vierde versie van mijn website.

In mijn vorige versie maakte ik gebruik van Joomla en dat was toch iets teveel van het goede. De techniek zat me dwars, ik kon niet echt lekker wegtikken.

Met WordPress gaat dat beter. Wel zal ik de speciale dingetjes goed moeten inrichten, maar dat zal gaandeweg […]