Stoempen

Zondag 7 oktober 2012. Bang Saphan – Saphli.


Vandaag wilden we een flinke afstand afleggen. Boven de honderd. Ik zit inmiddels weer op minstens 80% van mijn kunnen, dankzij de hulp van de antibiotica en Herman gaat nog steeds goed.
De dagen beginnen op elkaar te lijken. ‘s Ochtends vroeg op, flink aan de bak op de fiets, onderweg proberen we zoveel mogelijk de vocht, het suiker, het zout en de maag op peil te houden. We kopen kleine flesjes chocolademelk bij Tesco, hapjes bij 7-Eleven en sinaasappelsap met 10% suiker langs de weg (mits koud). En water, veel water.

Tussen een en drie is de energie wel op. Afhankelijk van waar we zijn, landen we meestal eerst in een restaurantje in een uiterste poging om het energieverbruik weer aan te vullen (denk aan bier, rijst en vis). Vervolgens gaan we op zoek naar een slaapplek. Langs de kust is dat redelijk gemakkelijk.

Onderweg hadden we nog een ontmoeting, op de fiets, met een echte wereldfietser. Zo eentje die in twee jaar helemaal uit Nederland is komen fietsen. Hij had 35 kilo bagage bij zich (wij rond de 12), waaronder tent en slaapmatje. Hij fietste als een diesel, heuvel op en heuvel af. Ik weet natuurlijk niet of hij die al van nature had, maar hij had van de hele dikke kuiten. Ik zag er toch 2 jaar stoempen in zitten.

Thailand langs de kust blijft mooi:


Visserswoningen


Started: 7 okt. 2012 07:01:25
Ride Time: 6:27:50
Distance: 103,04 km
Average Speed: 15,94 km/h
Fastest Speed: 48,10 km/h
Ascent: 602 metres
Descent: 637 metres

Dag en vakantierecord: 106 kilometer

Sponsor het MS FondsVlindertje

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>