Op de helft

Zaterdag 6 oktober 2012. Prachuap Khiri Khan – Bang Saphan.

Gisteren hadden we een rustdag. Voor de was, de gezondheid, om een boekje te lezen en even bij te rusten.
Wel nog een leuke foto gemaakt van een verdronken bootje.


bootje


Vandaag weer een flink stuk gefietst. De teller bleef uiteindelijk staan op 94 kilometer.
Thailand is op z’n smalst waar we fietsen en eigenlijk de enige weg om te volgen is de snelweg, op de vluchtstrook. Da’s niet zo leuk, dus is het de sport om alternatieve weggetjes te vinden, liefst vlak langs de kust. Omdat internet onderweg er niet altijd is (en je moet daar een apart kaartje voor kopen) is de makkelijkste oplossing de routeplanner op de telefoon. Ik heb Tomtom en Herman heeft die van Nokia. We dachten vandaag een leuk weggetje weg van de snelweg gevonden te hebben.
De weg begon goed, werd daarna onverhard, en smaller en smaller. Volgens Tomtom was het een autoroute, maar uiteindelijk daalden we te voet af, via stroomsleuven, in een droge rivierbedding. (Droog dankzij die geweldige moesson van hier). Omhoog was nog lastiger natuurlijk.
Slecht voor de afstand, en voor Herm’s voeten, goed voor het avontuur.


Herman komt uit het bos


Natuurlijk waren er ook nog leuke dingen te zien onderweg. Leukst was wel hoe vanmorgen een vissersbootje werd geladen met lege viskratten en dozen.


Zonder kraan


Inmiddels is het zaterdag en zijn we in veel opzichten op de helft. De helft in dagen, de helft van de afstand is gefietst. We hebben al heel veel lol gehad en ook daarvan willen we meer. Gelukkig werken mijn pillen en heb ik weer lucht (en reserve) bij het fietsen en hang ik niet als een jandoedel aan het achterwiel van Herm. Bij elkaar heeft dat toch wel veel tijd en afstand gekost. En ik zit nog midden in mijn kuurtje, ik moet voorzichtig aan blijven doen. We zullen wel zien hoever we komen in de tweede helft. Maar het kan eigenlijk al niet meer stuk.


Started: 6 okt. 2012 07:15:56
Ride Time: 5:57:50
Distance: 94,04 km
Average Speed: 15,77 km/h
Fastest Speed: 38,77 km/h
Ascent: 421 metres
Descent: 416 metres

94 echte Thaise kilometers

Sponsor het MS FondsVlindertje

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>