Kuurtje

Donderdag 4 oktober 2012. Pak Nam Pran – Prachuap Khiri Khan.


Het fietsen gaat me steeds zwaarder af. Terwijl mijn conditie beter zou moeten worden, wordt hij zelfs wat slechter. En is veel minder dan vorig jaar. Is het de hitte? Ben ik nu echt te oud voor dit soort gein? Of is het toch die verkoudheid die steeds dieper in mijn longen gaat zitten, waardoor ik iedere dag na zo’n veertig kilometer gas terug moet nemen omdat ik er de lucht niet meer voor heb. Optimist als ik ben gok ik op het laatste. Ik wil wel naar Krabi.

Tijdens het zwoegen achter Herman aan, besluit ik dat ik maar een kuurtje moet gaan doen. Ondertussen probeer ik wel zo veel mogelijk van de omgeving te genieten. De tocht van vandaag, van Pak Nam Pran naar Prachuap Kiri Khan, gaat maar voor een klein stukje over de autoweg. Voor de rest zijn het rustige provinciewegen. Veel te zien. Prachtige eilanden en eilandjes voor de kust. Leuke strandjes met bootjes.


Huisje, bootje, brandje.

In Prachuap word ik door beheerster van ons hotel, een grappige Thaise, naar de pharmacy verwezen (de apotheker dus, maar dan toch weer anders), die zich aan de andere kant van het stadje moet bevinden. Maar ondanks de kaart is het niet zo eenvoudig. We verwachten een bord of een apothekers-kruis. Maar niet hier. En bijna niemand spreekt Engels. De meisjes van de opticien, in hagelwitte strakke bedrijfsjurken, ook geschikt voor een cocktailparty, kunnen me wel vertellen waar de pharmacy is. Eentje loopt met me mee naar buiten en wijst naar de overkant van de straat.
“That’s the pharmacy.”
Ze lacht er vrolijk bij. Om onze domheid? Om onze stoerheid? Of gewoon omdat het leuk is om te lachen in Thailand.

In de pharmacy word ik geholpen door een oudere dame en een jongere meid.
“Ik heb last van een infectie op mijn longen en zoek een anti-bioticum,” zeg ik in mijn beste Engels. “Moet ik eerst naar een dokter?”
De jonge meid, ook al lachend, schudt haar hoofd. “Dat hoeft niet in Thailand.”
De oudere dame heeft inmiddels mijn kuurtje te pakken. Tien tabletten Moxilin-500. Twee keer daags na de maaltijd. ‘s Avonds met bier innemen.
De rekening is te overzien, even denk ik nog om een bonnetje te vragen voor de zorgverzekering, maar dat lijkt me wat overdreven. Totale kosten zijn 30 Baht. Omgerekend 75 eurocent.


Pillen

Started: 4 okt. 2012 07:47:36
Ride Time: 5:36:24
Distance: 87,52 km
Average Speed: 15,61 km/h
Fastest Speed: 34,07 km/h
Ascent: 338 metres
Descent: 343 metres

Zevenentachtig gemeten kilometers

Sponsor het MS FondsVlindertje

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>