Naar het zuiden

Woensdag 3 oktober 2012. Laem Phak Bia – Pak Nam Pran.


Langzaam maar zeker fietsen we verder naar het zuiden, in de richting van Krabi. Bangkok is steeds verder weg. De kust waarlangs we rijden is de Thaise Riviera. De Riviera voor Thai, wel te verstaan. Dat heeft zo zijn eigenaardigheden. Geen Ierse pubs, geen steak-en-frites restaurants, geen espresso-bars, geen bunga-bunga tenten (niet op onze route in ieder geval).
Zo was ik vanochtend blij met een kopje Nescafé bij het ontbijt. Toch nog wat cafeïne.
Deze kust is saai. Over-ontwikkeld, en ook nog op de verkeerde manier. Onaantrekkelijk. Tussendoor zie je wel dat het beter kan, maar dan moet je goed opletten. Maar de kans is groot dat het hier een Thais Torremolinos wordt. Veel hotels, veel resorts, en ze willen er allemaal bij zijn, de Hiltons en de Novotels van deze wereld.
Van de regen in de drup, van standaard Thais naar confectie westers.
Gelukkig fietsen we door en genieten van de dingen die langs komen.

Nog geen route-kaartje vandaag. Mijn reserve batterij liet het het op het moment supreme afweten. (Fout bij het opgeladen). Deze komt nog. Ook geen foto’s. Herm ging vandaag als een beest en ik moest alle zeilen bijzetten om ‘m bij te houden.

Aanvulling. Inmiddels wel het routekaartje, geleend van Herman. En ook nog een foto. Op de boulevard van Pak Nam Pran zijn, zoals in vele Thaise kustplaatsen, visrestaurants, waar de vangst van de dag tentoongespreid wordt. Het restaurant van deze avond had wel een paar flinke beesten rondzwemmen. Het is duidelijk waar hun aandacht naar uitgaat. Voor ons waren ze te groot. Ik hield het, zoals gewoonlijk, bij garnalen. Ditmaal gefrituurd.


Visjes, te groot voor het bord. Nog wel.

Routekaartje, van Herman.

Sponsor het MS FondsVlindertje

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>