Aangekomen in Bangkok

Zondag 30 september 2012. Bangkok – Bangkok.

Op donderdagavond, minder dan 36 uur voor ons vertrek sloeg een klein noodlotje toe. Ik kreeg de griep van een Luxemburgse, eigenlijk Franse, collega. Gelukkig voelde ik al snel dat dit niet een heel erge was, maar het heeft de vliegreis naar Bangkok toch behoorlijk onaangenaam gemaakt. Het verschil in luchtdruk, de schrale lucht in het vliegtuig, de verstopte oren.
De wat groot uitgevallen Airbus was dan nog niet eens zo’n slecht vliegtuig wat dit betreft. En een heel positief puntje van Emirates: bij elke taal kan je ook de ondertitels erbij krijgen. Voor zo’n half dove als ik een uitkomst. Door de herrie kan ik vaak de films niet volgen.


Airbus 380

In Bangkok bleek, na wat gezoek, dat ook onze fietsen het gehaald hadden. Mijn splinternieuwe bekerhouder echter niet, de chainglider (een mooi woord voor een bepaald soort kettingkast) had het zwaar te verduren gehad en de ketting lag er af. Het ventiel van de achterband was krom. Er was nogal met de fietsen gesmeten, maar toch reden we volgens planning om 3 uur de terminal uit.


Geradbraakte fietsen en mensen.


In tegenstelling tot wat sommige fiets-sites verhalen is het relatief gemakkelijk om weg te komen van de luchthaven van Bangkok. Volg de brommertjes, waar zij gaan, kan jij ook gaan. Voor de rest was het gedrag van de verkeersdeelnemers uitermate correct. Maar het was natuurlijk wel zondag, en alhoewel de Thai niet in de heer zijn, kan het toch een rol meegespeeld hebben.

Vanwege de warmte (de moesson was vandaag niet op komen dagen) lag het waterverbruik hoog. We hadden alvast in Nederland een hotel geboekt. Een goede keuze.


Lekker Thais hapje

Sponsor het MS FondsVlindertje

1 comment to Aangekomen in Bangkok

  • nou papa, een splinternieuwe bekerhouder?! niet zo slim he!
    maar wel fijn dat alles verder goed is gegaan!

    xx Je meisje ♥♥♥

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>