afkicken

Vanochtend op Schiphol, na de controle, realiseerde ik me dat ik mijn mobiel niet bij me had. Mijn smartphone, mijn iPhone. Even ophalen was niet mogelijk, en Ellen bellen al helemaal niet.

De vlucht terug is pas op vrijdag: vier en een halve dag zonder mobiel. Het is minstens vijftien jaar geleden dat dat voor is gekomen. Bijna twee jaar heb ik nu een iPhone, in mijn zak, op mijn bureau of op mijn nachtkastje.Voor een conference call moet ik nu een telefoon zoeken, en mijn dochter kan ik niet zo maar bellen. Ik moet het afspreken.

Ik heb ook een rare tick. Ik sla op mijn broek, op de zakken van mijn jasje en dan denk ik: “Oh shit, hij is thuis.” Of ik zit op een terrasje en denk: “Even mijn mail checken.” Mooi niet.

Dus ben ik deze week onbereikbaar in het hartje van donker Europa. Doctor Livingstone, I presume?

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>