Proces tegen Wilders

Vandaag begint het proces tegen Wilders. Zijn proces van de eeuw. We weten de Wilders heel blij is met dit proces want het geeft hem veel publiciteit, gratis.

Maar voor de rest van ons is dit proces interessant omdat het de lang verwachte botsing is tussen vrijheid van meningsuiting en het recht om niet gediscrimineerd te worden.

Natuurlijk discrimineert Wilders, hij is een racist. Zowel hij als zijn aanhang hebben het voorzien op Turken en (met name)  Marokkanen. Daar is geen twijfel over. Het hele argument bijvoorbeeld dat ze het alleen over een godsdienst hebben is een woordenspel.

Verbieden van discriminerende uitlatingen gaat niet werken en belangrijker, dat is iets wat we niet moeten willen. Vrijheid van meningsuiting wordt nu absoluut. Des te belangrijker wordt het om discriminerende daden hard te blijven aanpakken.

Adrie, 20 januari 2010.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.