Taroudannt, enige foto´s

Taroudannt, 28 december 1996 –  1 januari 1997.

Taroudannt is een origineel Marokkaans plaatsje ten zuiden van Marrakech, tussen de Hoge en de Anti Atlas. Een van de straatmuzikanten was deze oude man. Zijn muziek was niet echt om aan te horen en hij vertrok pas bij je tafeltje na een kleine bijdrage. Als je ‘t mooi vond moest je niet betalen want dan bleef hij.
Net als in de meeste Marokkaanse steden heeft ook Taroudannt een souq, een grote verzameling kleine winkeltjes waar alles te koop is. Vlees, kip, groeten, fruit, olijven, kruiden, te veel om op te noemen. Veel oude ambachten, die in Europa zijn verdwenen bestaan hier nog.


een oude straatmuzikant


de souq


vlees en kip in de aanbieding


olijven.


straatbeeld

Taroudannt, tip
Geen foto van hotel Taroudannt. Maar het is een prachtig oud hotel. De kamers zijn prima in orde. Het eten is er goed. Het enige nadeel is misschien, dat dit de enige plaats in de stad lijkt waar er drank geschonken wordt. Tussen de middag zitten alle lokale zuipschuiten er aan het bier. Maar dat kan ook een voordeel zijn, toch. Val je niet op.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>