Fractieslaven

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 haalde Sybrand van Haersma Buma 850 stemmen. Hij zit dan ook al in de Tweede Kamer sinds 2002. Dankzij dit geweldige persoonlijke resultaat is hij nu fractievoorzitter van het CDA.

Hij is niet alleen natuurlijk. Slechts 13 kamerleden haalden meer dan de kiesdeler (62.773 stemmen) en slechts 41 meer dan 10.000 stemmen. En dit allemaal omdat we het te gekke systeem van lijstvolgorde hanteren. De plaats op de lijst (dus je partij) bepaalt en niet het aantal stemmen (de kiezer).
Geen wonder dat de Tweede Kamer vol zit met partijtijgers, fractieslaven, ja-knikkers en ander klapvee.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>