Rust in Rothenburg

Dag 11. Rothenburg ob der Tauber

Na zes dag hard fietsen heb ik vandaag een rustdag. Ik zit in Rothenburg ob der Tauber (boven de Tauber), een prachtig middeleeuws plaatsje.

Wel heel toeristisch, zelfs nu in de herfst. Veel Japanners die staan te koekeloeren voor de winkeltjes. Kerst lijkt hier al begonnen met tientallen Kerst-winkels en daarnaast zijn er nogal wat winkels met de bekende Beierse poppen, huisjes en ander soortgelijk spul. Gelukkig is wijn een andere specialiteit van de omgeving. Zo is er voor ieder wat.

Ik wilde morgenavond pas terugreizen, me niet realizerend dat 800 km fietsen ook 800 km treinen betekent. En natuurlijk mag je met de fiets niet in de ICE. Mijn eerste boemel start om 9:06 van spoor 1 en ik hoop rond 18:13 aan te komen op Amsterdam Amstel. In stijl fiets ik naar huis. Volgens voorspelling zuid-oosten wind, die ik dan eindelijk mee zal hebben.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>