Vandaag geen tegenwind

Dag 5, 20 oktober 2011, Keulen – Ahrweiler.

Ik heb mijn cyclemeter nog niet zo door dat ik weet hoe ik een link kan krijgen zonder ‘m even te starten en te stoppen. Daardoor is er wel altijd een verkeerde starttijd. Maar goed. Ik verwacht rond 12:15 aan te rijden…

Ik heb vandaag nog tot 11 uur gewerkt, daarna met de S-Bahn terug naar mijn hotel. Ik vertrok op de verwachte tijd. En zoals al uit de titel van dit stukje blijkt, vandaag geen tegenwind. Officieel was het wel zuidenwind, maar die is niet opgestoken. Ik kon dus lekker vaart maken, bijna de hele route was een fietspad vlak langs de Rijn. In het begin liep de Rijn nog door vlak terrein, maar aan het eind werd het heuvelachtig, het Siebengebirge.

Ahrweiler ligt niet op de route naar Regensburg, maar is wel de plaats waar ik mijn fiets, via internet, gekocht heb. En het is tijd voor de eerste onderhoudsbeurt, om de bouten aan te draaien, zogezegd. Ik besloot de korte weg te nemen, wist ik veel dat die over een flinke heuvel liep. Vijf kilometer, met de tong uit de mond, omhoog, en daarna dezelfde afstand weer met hoge snelheid naar beneden.

De route van vandaag:

Route: Ams Reg dag 5
Activity: Cycle
Started: 20 okt. 2011 08:57:49
Ride Time: 4:22:35
Stopped Time: 4:10:13
Distance: 77,69 km
Average Speed: 17,75 km/h
Fastest Speed: 36,61 km/h
Ascent: 1727 meters
Descent: 1659 meters


Foto’s:


15:07 Rijn


15:48 Rijn

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>