Engeland deel 2

Dag 5 – 8 Gravesend – Jersey

5 juni – 8 juni 2022

Ik ben vast een mooiweer fietser en het is dus geen mooi weer. Wel veel wind, een hele dag regen tussendoor, ik word er niet echt gelukkig van. In deze aflevering 4 dagen fietsen en varen in Zuid-Engeland. 

Gravesend – Buxted

Klimmen, heel veel klimmen. En het zijn steile hellingen, de een na de ander. Het weer is ok, niet goed, maar ook niet slecht. Het dreigt steeds met regen, maar die komt niet. Met al die heuvels verwacht je een mooi landschap, misschien als je Engels bent, maar eigenlijk is het heel saai. In dit gedeelte van Engeland, zo vlak bij Londen, zijn er heel veel plaatsjes met heel veel huizen op een stukje grond. De Engelse droom, vast en zeker. Voor de toevallige voorbijfietser is dat het echter niet.
Buxted is een klein plaatsje in Sussex met een hotel en een (goede) pub. Ook het hotel is een soort pub, maar je kan er deze keer niet eten. 

Aangezien het zondag is nam ik vandaag de Sunday Roast.


Sunday Roast

Buxted – Lancing

Eerst is het nog op en neer, maar niet zo erg als gisteren. Ik doe het voornamelijk op eigen kracht. 

Na Brighton is het veel langs de kust fietsen. Er staat een heel harde westenwind. Eerst nog zwoegen, maar met wat ondersteuning, ik weet nu dat het 5 km/u scheelt, gaat het veel beter.
Lancing is een kustplaatsje. Toeristisch.
Op maandag zijn veel restaurants dicht maar gelukkig niet de plaatselijke Indiër. Heerlijk.

Lancing – Portsmouth

Regen, heel veel regen. Motregen en gewone regen. Mijn nieuwe regenpak doet het goed, na drie uur door de regen fietsen is mijn kruis nog droog, een belangrijke graadmeter voor het succes van een regenpak. Ook de speciale afgesloten houder voor de iPhone is goed bruikbaar. Tijdens de regen is het zo goed als windstil. 
De laatste twintig kilometer is het droog maar er komt wel wat meer wind. 
Ik heb een eigen route gebruikt, of liever, ik volg de South Coast Cycle Route zo’n beetje. Meerendeel loopt over fietspaadjes naast hoofdwegen. Niet echt plezierig. Het laatste stuk gaat langs een van de inhammen van het Kanaal bij Portsmouth. Om in Portsmouth zelf te komen is er weer een veerpontje.


Portsmouth in de verte, over het water


Ferry vlak voor aankomst

Portsmouth – Jersey

De veerboot van Condor naar Jersey duurt lang en is saai. Bij aankomst nog wel een mooie zonsondergang


Zonsondergang

Kilometers

DagRoutekm'stotaalpendix
1Amsterdam - Scheveningen66,6066,6040
2Scheveningen - Harwich33,0099,600
3Harwich - Maldon73,56173,4615
4Maldon - Gravesend68,20241,6615
5Gravesend - Buxted80,56322,2240
6Buxted - Lancing53,37375,5910
7Lancing - Portsmouth76,07451,6620

Route

Twee oude routes erbij, nu van cyclemeter. Ook de routes van deze periode zijn daarvan. De hoogtekaartjes zijn veel leuker.

Je kan me volgen op de dagen dat ik fiets. De eerstvolgende fietsdag is 12 juni. Ga ik naar het noorden of naar het zuiden? De weersverwachting speelt daarbij een grote rol.

 

Engelse counties:

Harwich – Essex
Maldon – Essex
Gravesend – Kent
Buxted – East Sussex
Lancing – West Sussex
Portsmouth – Hampshire

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.