Engeland deel 1

Engeland deel 1

Dag 2 – 4 Scheveningen – Gravesend

Ik moet er echt weer inkomen. Het fietsen, het gedoe rond het goed bepakken, de sfeer, de lol. 

Naar Scheveningen fietsen op dag 2 en lunchen daar was leuk, maar daarna de veerboot op. Zes uur het schip in, ik vind het niet leuk. In Harwich fiets ik via een smal fietspaadje naar het hotel in het centrum. Het is er een van een keten van pubs. De kamer is heel goed, de pub erg goedkoop, het bier is bier en het eten wat je voor die prijs kan verwachten.
Ik kom er JT tegen, een fietser van rond de 40, die even op en neer rijdt vanuit Cambridge. Een rondje. 160 km op de eerste dag en terug 120 km. Op een fiets zonder versnellingen. Wel een rem trouwens, dus het is geen fixie. Hij traint voor een wedstrijd.
Die eerste dag is het in Nederland heerlijk weer, en ik heb wind mee. Aan de Engelse kant is het fris.

De route van Harwich naar Maldon op dag 3 loopt door een typisch Engels landschap. Je ziet er niks van, je ziet alleen de heggen. En overal vlaggetjes om te vieren dat er een heel oude vrouw op de troon zit. Ook nu is het goed weer, wel veel wind, maar die heb ik voornamelijk mee. 
In Maldon slaap ik in een naargeestig hotel. Te duur, te slecht. Geen ontbijt.
In het stadje zijn enkele pubs. Uiteindelijk ga ik eten bij de plaatselijke Italiaan, Luigi’s Al Fresco. Op het menu stond een pasta Salsiccia, Broccoli and Peperoncino. Klinkt al lekker. Maar je kan er Nduja bij krijgen. Nooit van gehoord maar google is dichtbij. Dat is een extra pittige worst. Die wil ik wel. 
Op mijn bord blijkt Nduja een worst te zijn die uit elkaar valt en heel goed te mengen met de rest van het gerecht. Een van mijn beste pasta’s ooit. Die houden we er in.

Op dag 4 moet ik van Maldon naar Gravesend. De dag begint koud, maar gedurende de dag kan ik steeds meer laagjes verwijderen. De wind is nog steeds meestal mee.
Vlakbij het hotel waar ik geslapen heb, is een ontbijtrestaurant. Op zijn Engels, dus eet ik weer een gebakken eitje, met bacon erbij, en voor de rest het bekende spul. Geen bonen deze keer, ik kies voor gebakken tomaat. Ik kan kiezen uit vers of uit een blik. Rare vraag, vers natuurlijk. 
De eerste kilometers fietsen moet ik door een hardloopwedstrijd. Bij Engelsen denk je dan aan Sir Sebastian Coe. Nee dus, dit is helemaal anders. Middelbare mannen en vrouwen die (blaas)balgje spelen. Dan is het fijn om op de fiets te zitten.
Ik wil ‘s avonds een burger bij de pub tegenover het hotel. Geen eten, ze deden een pub-quiz. In het centrum vond ik uiteindelijk een pub die me wel wil voeren.

 

Foto’s


Veerboot vaart de Nieuwe Waterweg uit


Veerbootje naar Gravesend, het is wat onstuimig

 

Kilometers

DagRoutekm'stotaalpendix
1Amsterdam - Scheveningen66,6066,6040
2Scheveningen - Harwich33,0099,600
3Harwich - Maldon73,56173,4615
4Maldon - Gravesend68,20241,6615

Route

Morgen weer verder, eerst naar Heathfield (of daar in de buurt), de volgende dagen naar Brighton en Portsmouth.

Ja, het doet het weer. Je kan me volgen. Zie rechts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.