Truukjes

Dag 3, 16 oktober 2011, Kleve – Krefeld.
Je leert van alles, zo onderweg.

Ik gebruik voor mijn tocht de routebeschrijving van de Limes fietsroute: “Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk”. Nou zitten de kaartjes in een dikke spiraalmap die eigenlijk niet bovenop mijn voortasje past. Dus heb ik gisterenavond het spiraaltje in tweeën geknipt. De ene helft, dat wat ik al gedaan heb, gaat om het ene halve spiraaltje en de andere helft, dat wat ik nog moet doen, om het andere. De vijf of zes kaartjes die ik dan op een dag moet wil gaan rijden, frutsel ik van de ene spiraal in het doorzichtige mapje op mijn voortas. En ‘s avonds frutsel ik ze weer om het andere spiraal.

Bovenop deze kaartjes zit mijn iPhone. Ik gebruik een speciaal programma (cyclemeter) om mijn route bij te houden. Cyclemeter plugt het dan weer door naar dailymile.com om het op internet te tonen. Natuurlijk kost dit veel stroom, dus heb ik een extra externe batterij voor mijn iPhone. Maar jammergenoeg is dat plastic mapje pre-Steve Jobs. Dus rammelt de iPhone van links naar rechts. Nou is het wel waterdicht, dat is handig. Dus om mijn iPhone te fixeren heb ik met naald en draad aan de binnenkant een oogje weten te maken (een heel onooglijk oogje) en daar heb ik een elastieke doorgewurmt, en dat elastiekje houdt mijn iPhone op zijn plek zonder waterschade (mag ik hopen).

De route:

Route: Ams Reg Dag 3
Activity: Cycle
Started: 16 okt. 2011 08:37:42
Ride Time: 7:06:47
Stopped Time: 1:34:38
Distance: 93,10 km
Average Speed: 13,09 km/h
Fastest Speed: 26,21 km/h
Ascent: 1524 meters
Descent: 1567 meters


Wat foto’s:


10:29 Terugblik op Kleve


12:28 Xanten


12:42 centrum van Xanten


13:05 akkerland


15:05 Terug bij de Rijn


16:51 Het laatste paadje

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>