Casciana Terme – Volterra

Casciana Terme – Volterra
Started: 11 Jul 2020 at 08:50:08
Ride Time: 6:39:06
Stopped Time: 0:00
Distance: 43,77 km
Average Speed: 6,58 km/h
Fastest Speed: 36,03 km/h
Ascent: 582 metres
Descent: 190 metres

Let niet teveel op mijn rijtijd en dus ook niet op mijn gemiddelde snelheid. In dit geval was ik vergeten de app uit te zetten en dan krijg je zoiets. Ik kwam rond twee uur aan, dus inclusief drie rustpauzes heb ik er iets meer dan 5 uur over gedaan. Ook niet om over naar huis te schrijven. Maar ik was al blij dat ik het haalde. Bekijk de blog maar.

Toscane heeft haar eigen keuken, met speciale pasta’s zoals de pici, zoiets als spaghetti maar dan dikker. De pici is een verse pasta. Ook heeft Toscane haar eigen steak gerechten. De Florentijnse T-bone is bekend, maar daar ben ik niet zo van. Wat ik lekker vind is Tagliata met pecorino kaas en rocket sla. Tagliata is gesneden biefstuk, goed rood van binnen. Ook lekker zijn de stoofgerechten, Peposa dell’Impruneta, rundvlees met zwarte peperkorrels. Er zijn natuurlijk allerlei varianten.
Tijdens de lunch, na het fietsen, natuurlijk een koud biertje erbij en ‘s avonds een karafje rode wijn.


De lunch, een Toscaanse pasta genaamd pici, met een verse arrabiata saus


Het diner, een stuk stoofvlees van de rund met gegratineerde groente

En mijn video-blog:

Natuurlijk kan je me live volgen op http://www.locatoweb.com/user/a3washere. Kies gewoon de route van de dag en je ziet waar ik ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.