Kiato – Nafplio

Een kalme rustige fietsdag. In het midden moet ik even zoeken, maar dat is altijd het geval als je je eigen weg kiest. Ik gebruik Google Maps, maar het is niet altijd duidelijk welke weg het beste is.
Nafplio is een van mijn rustplaatsen, en daar heb ik zin in.
In Nafplio vind ik een leuk hotel, maar ik had buiten de trappen gerekend. Het laatste stuk moet de fiets naar boven worden getild. Ik word geholpen door een van de medewerkers van het hotel, hij zegt dat hij ook veel fietst. Als hij hoort dat ik van Corfu ben gefietst, zucht hij: “Dat wil ik ook.”

Kiato – Nafplio
Started: 14 mei 2018 09:30:35
Ride Time: 4:14:10
Stopped Time: 8:19
Distance: 65,61 km
Average Speed: 15,49 km/h
Fastest Speed: 40,86 km/h
Ascent: 297 metres
Descent: 288 metres

De rustdag in Nafplio besteed ik door eerst naar het fort te gaan. Nafplio en zijn fort speelde een vooraanstaande rol in de strijd om Griekenland te bevrijden van het islamitische Ottomaanse Rijk. Nafplio was zelfs een tijdje de hoofdstad van Griekenland, van het begin van de strijd in 1821 tot 1834.
In de loop van de middag zwerf ik door de smalle straatjes. Het is druk met scholieren, maar ‘s avonds is het weer rustig.


De trap naar hotel Byron


zicht op de haven


Nafplio vanaf het fort


Kerkje met daarboven het fort


Bloemen

En mijn video-blog:

Natuurlijk kan je me live volgen op http://www.dailymile.com/people/Adrie
Kies gewoon de route van de dag en je ziet waar ik ben.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>