Van Kalavryta naar Kiato

Na een dagje treinen is het weer tijd om zelf machinist, stoker en conducteur te spelen, op de fiets. Ik laat de bergen achter me en ga verder langs de kust. Maar om uit de bergen te komen moet er eerst flink geklommen worden. Voor het eerst en voor het laatst deze reis kom ik boven de 1000 m boven de zeespiegel op de fiets.

De afdaling is lang en snel, hoe voorzichtig ik het ook doe.
Eenmaal benden bestel ik een koffie bij een oud mannetje (bijna net zo oud als ik). “Nescafe?”, vraagt hij. “Americano?”, antwoord ik. Dan zegt hij nog eens” “Nescafe.”
“OK,” zeg ik en ik wijs een taartje aan. Suiker.
Ik krijg even later een Nescafe met ijs. Heel lekker. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij; “Nes frappé” gezegd. Het taartje is ook lekker.

Langs de Golf van Korinthe staat de wind in de rug. Heerlijk rijden met een flinke snelheid. Het is zondag en de kustweg is rustig.
Ik ben vroeger in Kiato dan verwacht, dus krijg ik niet alleen de hoofdprijs maar ook de prijs voor de strijdlustigste renner van de dag.

Kalavryta – Kiato
Started: 13 mei 2018 09:11:56
Ride Time: 5:01:15
Stopped Time: 13:23
Distance: 84,10 km
Average Speed: 16,75 km/h
Fastest Speed: 46,77 km/h
Ascent: 391 metres
Descent: 1092 metres


Terugblik richting Kalavryta, links de hoofdweg die ik gefietst heb, links naast de naaldboom, vlak boven een grote gele bloem, is de spoorbaan te zien


Blik naar het noorden, tussen de voorste heldere bergen en de wat mistige achterste is de Golf van Korinthe te zien

En mijn video-blog:

Natuurlijk kan je me live volgen op http://www.dailymile.com/people/Adrie
Kies gewoon de route van de dag en je ziet waar ik ben.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>