Het fietsen gaat vandaag redelijk goed. Goed de tijd genomen voor een koffie, met een warm room gebak, heel erg zoet, en voor een lunch aan het strand met veel cola. Ik kom redelijk fit aan in Preveza.
Griekenland is nog steeds Griekenland, met de terrasjes, de havens en het lekkere eten. Maar hier in het westen is er ook een ander, heel goedkoop Griekenland. Goede hotelletjes voor 35 to 45 euro per nacht. Cafe Americano voor 2 euro. Bier en wijn, alles is goedkoop, zeker volgens onze begrippen.
In Preveza, een leuk stadje met een haven vol zeilboten, zijn er smalle steegjes vol met restaurants. De meesten nog gesloten. Tripadvisor wijst mij naar een restaurant met een goed beoordeling, To Tempelxaneio. Ik heb al stevig geluncht en ik heb geen zijn in iets traditioneel Grieks. Toch eet ik het uiteindelijk een griekse kip in roomsaus, een saganaki, met rijst. Het smaakt geweldig. Ik neem een karafje met een halve liter rode wijn erbij. Ondertussen bekijk ik het straatleven. Families die ijsjes eten bij een zaak een klein stukje verderop. Twee kettingrokende vrouwen, die hevig gesticulerend het leven bespreken. Ze delen een klein hapje.
Mijn rekening was 12 euro. Er kan dus ook nog een fooi af.
Parga – Preveza
Ride Time: 5:56:28
Stopped Time: 1:24:13
Distance: 76,62 km
Average Speed: 12,90 km/h
Fastest Speed: 47,94 km/h
Ascent: 653 metres
Descent: 682 metres
Terugblik op Parga, links bovenaan, bij de rots, was mijn hotel
Mijn video-blog, Naar Preveza, met dank aan de geiten (de geiten zijn leuk):
Natuurlijk kan je me live volgen op http://www.dailymile.com/people/Adrie