Helemaal stuk op de derde berg

Voor vandaag is er regen voorspeld en onweer, na twee uur ‘s middags. Mijn doel is om zo snel mogelijk in Parga te zijn, liefst voor de bui.
Dus vergeet ik voor het gemak een van de belangrijke fietslessen: Regelmatig rusten, zeker in heuvelachtig terrein.
Dus wat doe ik. Ik fiets de leuke strandtentjes voorbij, de grappige Griekse snack-kiosken en de gezellige restaurants. En zo ga ik helemaal stuk op de derde berg.

De dag begint met een boottocht van Corfu naar Igoumenitsa. De route staat op mijn telefoon en de eerste twintig kilometer gaan heel lekker. Wel al een berg waar ik wordt ingehaald door een medefietser, Massimo, uit Italië. Hij is jonger en sneller. We rijden een stukje op en kletsen wat over fietsen en daar gaat hij.

Aan het begin van de derde berg is hij er plots weer, hij heeft wel geluncht.
“Hoe gaat het”, vraagt hij.
“Moeizaam”, zeg ik, “Laat me maar in mijn eentje lijden.”
“Dat is ook het beste,” zegt hij. “Wie weet zien we ons in Parga.”

Ik kruip de berg op en bovenop begint het flink te regenen. Inmiddels doet bijna niks het bij me meer. Maar naar beneden gaat nog wel, flink remmend, want een natte weg vertrouw ik niks.

In Parga is mijn hotel 300 meter van het strand. Ze hebben er niet bij verteld dat dat voornamelijk verticale meters zijn, zo sleep ik uiteindelijk mijn fiets diverse trappen op in de regen.

Na de noodzakelijke douche smaakt het eerste biertje vanouds.

Corfu City – Parga
Ride Time: 5:16:04
Stopped Time: 1:39:09 (de boot)
Distance: 52,63 km
Average Speed: 9,99 km/h
Fastest Speed: 45,65 km/h
Ascent: 849 metres
Descent: 814 metres
Ik heb voor de rest het meter laten lopen, ook tijdens het gezeul in Parga. Dus mijn gemiddelde snelheid was echt wel hoger dan tien. De details zijn op dailymile site te zien.


Gezicht op Corfu, vanaf de boot

Het schip in, de berg op en Massimo (niet erg spannend):

De komende rit gaat naar Preveza. Het is net iets meer dan 76 km, met twee bergen van 200 meter en een klein heuveltje. Moet te doen zijn, maar dat dacht ik eerder ook.

Natuurlijk kan je me live volgen op http://www.dailymile.com/people/Adrie

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>