Van alles wat

Het is vandaag een relatief lange rit geworden. Voor de vakantie had ik als doel zo tussen de 60 en 70 kilometer per dag te fietsen. Vandaag wordt het meer. In het eerste deel zijn er nog flink wat steile hellingen en golft het pad op en naar. Het tweede deel bestaat voornamelijk uit een fietspad langs de rivier. De routebeschrijving voor de komende dagen: meer van hetzelfde. Dus ben ik bezig een list te verzinnen. Morgen meer.

In Italië ligt in de frontlinie van de vluchtelingencrisis en dan denk je ook aan Afrikanen die naar het noorden trekken, om de Brenner over te gaan. Ik heb er twee gezien, op het fietspad, naar het noorden lopend. Maar het kunnen net zo goed twee mannen zijn die slechts een wandeling maken.
Wat geen wandelaars zijn, zijn die twee zwarte benen die uit een Caritas kledingcontainer omhoog steken. Zijn vrienden nemen de kledingstukken aan om te passen. Komt de hulp op de juiste plaats terecht of zijn het dieven? Hangt van je politieke bril af, denk ik. Ik kan er wel om lachen.

Voor de lijst der vergeten zaken: lippenbalsem (zat niet in mijn stuurtas, pas in de tweede zijtas, halverwege, vond ik ‘t); ik was mijn action camera kwijt, ik was vergeten dat-ie nog gewoon op de fiets zat.

Sterzing – Bozen (Bolzano)
Started: 29 sep. 2016 10:10:14
Distance: 81,11 km
Ascent: 595
Descent: 1276

Een lange ruk en ook nog 595 hoogtemeters.


Even mijn trouwe ros in het zonnetje


Hoog


De trein gaat verder


Bozen bij nacht

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>