Brenner

Mijn eerste Alpenpas. En meteen de laagste. Toch zie ik er een beetje tegenop.
De eerste kilometer stijgen doet pijn, maar daarna gaat het steeds beter. De oude Brenner pasweg is redelijk vlak. Na die eerste kilometer hoef ik niet terug naar de laagste versnelling totdat ik bijna boven ben. Ook daar is een, voor mij, steil stuk.
Er is gelukkig veel minder verkeer dan gedacht. Al met al een plezierige beklimming.

Na de pas is er een mooi fietspad, gedeeltelijk over een oude spoorbaan. Onderweg nog wel wat kleine steile stukjes.

Sterzing, de Italiaanse naam is Vipiteno, is een leuk klein Südtiroler plaatsje met een mooie Altstadt. Op het pleintje bij de toren heb ik een aangename late lunch, soepje, biertje, genuttigd in de zon.

Op de lijst der vergeten dingen kan worden toegevoegd: kamersleutel 17 van het hotel Schwarzer Bär in Innsbruck.

Innsbruck – Sterzing
Started: 28 sep. 2016 09:27:20
Distance: 62,05 km
Ascent: 1080
Descent: 716


Typisch stukje pasweg


Door de spoortunnel


Het sein staat op groen. En daarboven mijn eerste sneeuw van de vakantie


Toren in Sterzing

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>