Toch niet…

Maurach is zo’n Oostenrijks plaatsje dat je wel kent van wintersport. Nu doen ze hier niet veel aan wintersport, maar dat terzijde.
Ik ben onderweg naar Wiesing, dat ligt beneden in het Inntal. Een naar het laat aanzien ongezellig plaatsje aan de autobaan. Dus ik besluit in Maurach te blijven. Natuurlijk even op Booking gekeken voor een hotel, maar ja, ik ben al in de buurt, dus ik ga meteen langs. Meteen naar de best beoordeelde, en ook nog de goedkoopste. Een oudere vrouw doet open en ik vraag of ze een kamer vrij hebben (Zimmer frei?). Ze zegt dat ze het niet weet maar haar dochter komt zo. Dochter toont me een kamer, is wel OK alhoewel ik de 9 van Booking er niet aan afzie, en ik stal mijn fiets in een schuurtje.

Meteen door naar een restaurant om de hoek, waar ik bier en gulashsuppe nuttig. Terug op mijn kamer wordt het tijd om in te loggen. Maar er is niks. Geen verbinding. Geen internet? Ik naar beneden en daar staat die oude vrouw weer (zal ze 70 zijn geweest? is dit mijn voorland?).
“Gibt es internet?”, vraag ik. Daar weet ze niks van, maar haar dochter komt zo. Even later zegt dochter dat ze geen internet hebben.
“Zelfs hotels in Afrika hebben internet,” probeer ik nog. Maar dat maakt geen indruk. “Dies ist kein Hotel, aber ein Pension.” Dat maakt veel duidelijk.

Bij het volgende pension hebben ze wel internet. En een hele mooie kamer.

Bad Tölz – Maurach
Started: 26 sep. 2016 10:05:48
Distance: 56,33 km
Ascent: 894
Descent: 644

Heerlijk ontspannen gefietst vandaag.


Pad langs de Isar, net buiten Bad Tölz


Stuwmeer in de Alpen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>