USA 1987 deel 6 – Seattle – Government Camp

In Seattle leuke mensen ontmoet tijdens een stap-avondje op het Pioneer plein. Jammer genoeg geen goed motel. De stad was leuk. Pike Place Market. Spacetower. Boeing Aviation Museum. Daarna door naar de eilanden.


31 mei 1987. Seattle – Coupeville


1 juni 1987. Coupeville – Ocean Shores

Met de pont door naar het Olympic Nationale Park. Een regenwoud (Hoh) in een gematigd klimaat. Geweldig.


Hoh Regenwoud


3 juni 1987. Ocean Shores – Government Camp
In het noordwesten van de Verenigde Staten zijn een paar grote vulkanen. Mt. Rainier, Mt. Saint Helens, Mt. Adams, Mt. Hood. En die zijn niet helemaal rustig. Mt. Saint Helens ontplofte in 1980 en was daarna geen 2950 meter meer hoog maar nog maar net 2500 meter. Een knal van 5.1 op de schaal van Richter, 150 maal Hiroshima. Zeven jaar later was dat allemaal nog goed te zien. Honderden vierkante kilometers met platgeblazen bomen. Een auto die kilometers verderop gevonden werd. Nog een wonder dat er slechts 57 doden te betreuren waren.

Mt. Rainier


luciferhoutjes

Op Mt.Hood is zomerski mogelijk. Ook het uitzicht was geweldig.


op de vulkaan

uitzicht

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>