USA 1987 deel 5 – Monument Valley – Seattle

Na twee dagen Monument Valley verder gereden naar Colorado, het Mesa Verde Nationale Park.


19 mei 1987. Monument Valley – Mesa Verde N.P.

De dag erna met het stoomtreintje van Durango naar Silverton.


De bergen in


In Silverton

Het hoogtepunt in het Mesa Verde nationale park is een oud pre-historisch indianenplaatsje. Nu niet boven op een berg, maar diep verstopt in een kloof. Ook hier moest je goed kunnen klimmen om erbij te kunnen. De indianen die hier woonden zijn plotseling vertrokken met onbekende bestemming, nog voordat de blanken het continent binnenvielen (“ontdekten”). Het is een van de grote mysteries van het precolumbiaanse Amerika.


verstopt


22 mei 1987. Mesa Verde N.P. – Santa Fe


24 mei 1987. Santa Fe – Aspen


Wolf Creek Pass

Onderweg naar Yellowstone bleef het slecht weer. Veel regen en het was koud in de bergen. Volgens de kranten bleef het in de Rockies nog minstens een week koud en nat. Wat doe je dan. Dan ga je terug naar de kust. Wel een eind.
Tijdens het rijden luisterde ik naar de Amerikaanse radio. In die tijd waren er niet alleen rabiaat rechtse stations, maar ook stations met veel interessante praatprogramma’s. Mijn favoriet was een programma over het hebben van een bedrijf. De ene na de andere mislukte ondernemer kwam langs. Een presentator becommentarieerde het, en legde met veel humor de vinger op de zere plek. Het kwam er elke keer weer op neer dat je als ondernemer iets moest doen waar je verstand van had, iets leuk vinden alleen is niet genoeg. Een van de lijntjes van mijn post-marxisme naar mijn pre-sociaal-liberalisme (als je me nog volgen kunt).


25 mei 1987. Aspen – Lander


26 mei 1987. Lander – Grand Teton


28 mei 1987. Grand Teton – Glenn’s Ferry


29 mei 1987. Glenn’s Ferry – Meacham


30 mei 1987. Meacham – Seattle


Seattle van boven

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>