USA 1987 deel 4 – Grand Canyon – Monument Valley

Het hoogtepunt van deze dag was een bezoek aan het Hopi Reservaat op First Mesa. Dit reservaat ligt middenin het Navajo reservaat en alhoewel het om twee Indianenvolken gaat zijn het niet de beste vrienden. Integendeel. De Hopi wonen bovenop de tafelbergen, daarheen gevlucht voor de strijdlustige Navajo. Net als veel andere Indianenvolken zijn de Hopi op zoek naar een identiteit in een Angelsaksische wereld.
Tijdens de rit naar het Hopi-stadje Walpi werd ik opgepikt door twee oude Hopi die mij gebruikten om de mesa op te rijden.

Na het bezoek aan de Hopi reed ik door naar het Zion nationale park. Dat betekende een paar dagen kamperen in de mooiste natuur en met prachtige wandelingen, onder andere naar Angels Landing.


13 mei 1987. Grand Canyon N.P. – Zion N.P.


Zion Canyon

Na een paar dagen Zion reed ik verder. Bryce Canyon is het volgende doel, maar het weer viel al een hele tijd tegen. In Bryce Canyon regende het. Geen weer om te kamperen. Via Capitol Reef (camping vol) door naar Hanksville. Ook daar regende het dus werd het een motel. Amerikaanse televisie kijken.


16 mei 1987. Zion N.P. – Hanksville


Bryce Canyon

En weer verder. Naar Monument Valley, het icoon uit de western films. Ondertussen wel een bezoek gebracht aan Arches National Park.


17 mei 1987. Hanksville


Arches: Balanced Rock


Arches: Double Arch


Monument Valley


Voor de tent

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>