USA 1987 deel 1 – naar San Francisco

De basis voor mijn reislustigheid werd gelegd tijdens mijn jeugd, tijdens de vakanties met mijn ouders. Natuurlijk moet het ook diep in mijn genen zitten.
Toch is er een periode geweest in mijn volwassen leven dat ik niet gereisd heb. Van mijn 18e tot mijn 33e. Vijftien jaar droog. Vijftien jaar afgeleid.

Mijn reis maar de Verenigde Staten maakte daar met een klap een einde aan en veranderde mijn leven. In deze blog over mijn reizen mag die eerste grote reis niet ontbreken.

De reis begon op 30 april 1987. De avond ervoor was ik nog naar de voetbalwedstrijd Nederland- Hongarije geweest. Via Londen en Houston vloog ik naar San Francisco. (Voor de kenners: met een 737-200 naar Londen, met een DC-10 naar Houston en een 727 naar San Francisco).

De kaartjes zijn van nu, maar de wegen die ik gereden heb zijn niets veranderd, lijkt het. (Zou het toch zo zijn dat de Verenigde Staten een kwart eeuw niets aan zijn wegen gedaan heeft?)


30 april 1987 – Van het vliegveld naar de stad
Ik had een kamer voor twee nachten geboekt in het YMCA aan de Embarcadero.


trammetje


stad


Golden Gate

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>