Ethiopië – Lalibela en terug naar Addis

Het is niet gemakkelijk om van Gonder naar Lalibela te reizen. Natuurlijk, als je ruim van te voren je vlucht boekt, dan wel. Maar wil je een beetje flexibel zijn moet je improviseren. Voor ons zit er niks anders op dan een busje te huren. De directe vlucht zat vol en omvliegen kost veel tijd en veel geld. Natuurlijk gaat het huren weer met het nodige gedoe gepaard.

route

Om 6 uur ‘s ochtends kunnen we al aan het ontbijt. Pittige penne bolognese bijvoorbeeld. Er is voldoende keus. AG hotel is comfortabel. Meteen na het ontbijt vertrekken we en het wordt een prachtige tocht. De hoogvlaktes van Ethiopië worden diep doorsneden door rivieren. Aan de zuidkant zijrivieren van de Blauwe Nijl en aan de noordkant rivieren die later de Tekeze zullen vormen, om uiteindelijk, in Soedan, in de Nijl te stromen. De hoogvlakte is op bepaalde punten maar een paar kilometer breed met aan beide kanten imposante canyons.

vallei

Lalibela is een toeristenstadje. Veel hotels en een heel apart restaurant boven op een berg. Ook ons hotel is prima. Maar Lalibela is met name bekend door een aantal christelijke kloosters die in de rotsen zijn uitgehouwen.

uitgehouwen kerk

Dit is het Ethiopië van de middeleeuwen. Met overal studerende, lezende en slapende geestelijken. Een indrukwekkend monument.

goedheiligman met staf en plu

Na drie dagen vliegen we terug naar de Addis Ababa, terug naar het moderne Afrika. Nog een dagje rondkijken voor de terugreis.

reisgenoten en genoten hebben we, in meerdere opzichten

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>