Smokkelroute

Maandag 16 september 2013.


Per auto Amasra – Inebolu
Per fiets Inebolu – Abana


We wisten al dat onze routeplanning scherp was, maar we hadden niet echt voorzien dat de steile heuvels van Noord-Turkije zoveel extra tijd en energie zouden kosten. En natuurlijk hadden we ook niet voorzien dat we tijd zouden verliezen door een valpartij.
Maar gelukkig is dit een vakantie en geen prestatietocht, alhoewel de tocht natuurlijk wel een prestatie is.
Via de receptie van het hotel hadden we daarom een taxi geregeld die ons 174 kilometer verder langs de kust zou brengen, van Amasra naar Inebolu. Van Amasra naar Cide volgden we de kustweg. Daarna vond de chauffeur het beter om via het binnenland te rijden.
Om toch weer een beetje in het ritme te komen hadden we besloten om van Inebolu naar Adana te fietsen.
Adana is niet het leukste plaatsje aan de Zwarte Zee kust. Er hing een benauwd en naargeestig sfeertje. Geen leuk terras of restaurant. Uiteindelijk zijn we maar op bankjes in een parkje gaan zitten met victualiën in een grijze zak die we bij de lokale snoepwinkel hadden gehaald. Een paar bankjes verderop werden meiden, in spijkerbroek en met hoofddoek, nogal stevig de les gelezen door een oudere man. Waarom was niet duidelijk maar het leek erop dat ze niet op de bankjes mochten zitten. De meiden moesten er verschrikkelijk om lachen maar ze vonden het tegelijkertijd toch ook echt niet leuk.


Fietsen in taxi gepropt


Started: 16 sep. 2013 12:40:18
Ride Time: 2:10:57
Distance: 22,87 km
Ascent: 335 metres
Descent: 329 metres

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>