Steiler

Vrijdag 13 september 2013. Eregli – Zonguldak


Het ontbijt was goed. Vers brood, gekookt eitje. Geen koffie, dat was wel een min-puntje.
We wilden binnendoor naar Zonguldak en nog verder. Dat hebben we geweten. We gingen de stad uit en we ging omhoog. Steil. En het werd al snel warm. En steiler. En warmer. We schoten geen meter op. Als je het hoogteplaatje beneden ziet snap je voor een gedeelte waarom. De wegen waren ook nog slecht. Het eerste half uur hadden we nog wel wat afstand afgelegd maar daarna werd het minder. Wat doe je dan? Een iets minder steile weg zoeken. Maar dat is de autoweg, de D010. Wij het weggetje in naar de D010. Iedere paar minuten werden we gepasseerd door een enorme vrachtwagen met kolen uit een openluchtmijn. En natuurlijk ging dit verbindingseeggetje omhoog, steil omhoog.
Rond een uur of elf, na drie uur fietsen hadden we zo’n dertig kilometer afgelegd, kwamen we op de 4-baans autoweg. Met goede vluchtstrook. In het begin ging het iets omlaag en weer iets omhoog. We hadden een paar keer een prachtig uitzicht. Na een paar kilometer begon de ideale afdaling: recht en niet te steil. Iedere klimkilometer werd zo met rente uitbetaald. Met een gangetje van veertig tot vijftig zoefden we naar beneden. Kilometer na kilometer tot aan de kust.
Na bijna zestig kilometer gereden te hebben kwamen we in Zoguldak aan en het was genoeg. Tijd voor een biertje.


Hotel: Emirgan Hotel (prima, beetje klassiek, maar redelijk geprijsd. Prachtig terras met uitzicht op zee)


Zo steil kan het zijn

Uitzicht vanaf hotel


Started: 13 sep. 2013 07:48:52
Ride Time: 5:28:02
Distance: 57,10 km
Ascent: 1188 metres
Descent: 1113 metres

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>